Przepis na pieczonego Karpia

Przepis na karpia firmowego z piekarnika.

W związku z licznymi pytaniami czytelników, przedstawiamy Państwu sprawdzoną recepturę na pieczonego karpia:

Karpia pokroić w dzwonki
– przyprawić wegetą
– włożyć do piekarnika na około 1 godzinę
– temperatura pieczenia około 200 stopni

Karpia pieczemy do momentu uzyskania ładnego koloru. Po wyjęciu z piekarnika doprawić pieprzem.

Należy uważać, aby Karp w piekarniku nie zrobił się suchy!

Jak raz spróbujesz, nie pożałujesz.

Uwaga: Świeżego Karpia nigdy nie wolno mrozić, bo już później nie smakuje tak, jak powinien.
Sprzedajemy Karpia codziennie, więc możesz kupić nawet w dzień Wigilii.

Przepis na pieczonego Karpia

Kategoria: Aktualności, Potrawy
Komentowanie zostało wyłączone.